Nijmegen Business

Powervrouw

Dinsdagavond 3 maart 2020 was de tweede bladpresentatie van Nijmegen Business dit jaar. In deze editie stond drijvende kracht achter Reclamebureau Vormgave, Evelien lops. Op de cover stond Bart Welling met zijn bedrijf Van de Water Bouw. Bekijk de artikelen op de site van Nijmegen Business of scrol verder naar beneden.

Hoe ziet je leven / carrière er tot nu toe uit?

Absoluut niet saai! Na mijn opleidingen SWD (Stand-ontwerp, Winkelinterieur & Decorvormgeving) en productdesign heb ik me meteen gestort in het ondernemerschap. Ik ben gestart in Druten en vrij snel verhuisd naar het bruisende Nijmegen om dichter bij mijn klanten te zijn en mijn bedrijf verder uit te bouwen. Ik ben actief lid van een aantal businessclubs en heb inmiddels verschillende bestuursfuncties bekleed zoals bij Mercator Businessclub & Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar.

Wat zijn je huidige werkzaamheden & hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit?

Ik heb een duidelijke specialisatie in het vormgeven (vernieuwen) van logo’s, huisstijlen en websites. Op die manier help ik mijn klanten om zich op hun best te presenteren. Om klanten goed en makkelijk te laten werken binnen hun huisstijl maak ik Word & PowerPoint templates. Verdere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het ontwerpen van beursstands, de opmaak van aanbestedingen, het tekenen van infographics en het opmaken van jaarverslagen. Bij drukwerk bepaal ik samen met klanten wat de meest efficiënte drager voor de boodschap is.

Daarnaast vind ik netwerken en mensen verbinden een van de leukere elementen van het ondernemerschap. Voor mij hoeft geen dag er hetzelfde uit te zien, want ik houd mijn leven graag interessant. Ik bouw mijn werkdag om inspiratiemomenten heen. Mijn kracht ligt in het voeren van diepte-interviews met klanten om zo samen de kern van hun bedrijfsboodschap beter te verbeelden. Door duidelijke afbakening van de wensen kan iemand zich beter focussen op het doel wat hem of haar voor ogen staat.

Waar haal je je energie & inspiratie vandaan?

Inspirerende en energieke mensen! Daarnaast de positieve reacties van mensen op de reclame-uitingen die ik maak. Ik kan ook enorm genieten van kunst, haute couture, architectuur, TED Talks & psychologie. Inspiratie? Onder andere Iris van Herpen, René Lalique, Herzog & de Meuron en Zaha Hadid. Gaaf hoe zij toepassingen bedenken op basis van natuurlijke en organische vormen.

Welke powervrouw bewonder je?

Ik bewonder veel dames, dus niet zo zeer een in het bijzonder. Dames die zich altijd blijven ontwikkelen en niet stil staan, die ondanks flinke kritieken en sociale druk overeind blijven staan. Dat zijn voor mij powervrouwen. Veerkracht, eigen schoonheid en karakter daar heb ik bewondering voor.

Wat is je motto?

“Zonder wrijving geen warmte.” Door het prikkelen van mensen in positieve – en soms ook op een constructief negatieve – zin ontstaan mooie gesprekken en vaak goede relaties. “Af en toe moet je je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit.” Dat laatste doe ik elke week ook letterlijk.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Sinds november 2019 gaat Studio evi verder onder de nieuwe naam Reclamebureau Vormgave. Het was tijd om mijn bedrijfsvisie verder te ontwikkelen en te vernieuwen. Daarmee wil ik ook andere bedrijven laten zien dat het goed is om op tijd te vernieuwen en dat je niet vast hoeft te houden aan een bestaande huisstijl. Toekomstbestendig blijven is zeker ook belangrijk. Verder is het mijn ambitie om rustig door te groeien en vooral plezier te blijven halen uit mijn werk.

Fotografie artikel:

Sytse Dijkstra

Fotografie bijeenkomst Nijmegen Business:

Jimmy Israël

Let’s talk about design!

Wij zijn benieuwd waar jij mee bezig bent en hoe we je kunnen helpen met jouw business. Neem gerust contact met ons op, je bent altijd welkom bij ons kantoor in Nijmegen.

024 – 675 62 78

Wij zijn graag jouw rots in de Branding